od 13.10 do 17.10.2025 r.
Poniedziałek
1.Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /nabiał, seler/
2.Pierogi z serem białym (zboża, nabiał), kleksem bitej śmietany (nabiał) z musem brzoskwiniowym, kompot truskawkowo – owocowy.
Środa
1.Zupa grochowa z ziemniakami /seler/
2.Kluski na parze/zboża, jajka,/ z sosem czekoladowym /nabiał/, kompot wieloowocowy. Gruszka.
Czwartek
1.Zupa brokułowa z ziemniakami /seler, nabiał/
2.Pulpety wieprzowe /jajka, zboże/ w sosie pomidorowym /nabiał, zboże/ z ryżem parabolicznym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowo – owocowy.
Piątek
1.Krupnik z kaszą kuskus perłową /zboże, seler/
2.Dorsz panierowany /zboże, ryba/, ziemniaki z masełkiem i koperkiem /nabiał/ surówka porowa, herbatka owocowa.